Meru Fortinet2

Meru Networks is ooit begonnen met de visie om bedrijven in staat te stellen om volledig draadloos te werken, zelfs voor de meeste bedrijfskritische applicaties. Om dit mogelijk te maken moest het draadloze netwerk bevrijdt worden van een aantal beperkingen zoals: de controle van de apparaten over de connectie, mobiliteitsproblemen en gebrek aan capaciteit wanneer het netwerk blootgesteld wordt aan een hoge densiteit van apparaten. En dus hebben ze dit gedaan. Ze hebben hun access points gevirtualiseerd vanuit het oogpunt van de apparaten en hebben hun unieke single-channel architectuur ontwikkeld, wat hen vele voordelen biedt over andere Wi-Fi merken. Deze aanpak maakt echte seamless roaming mogelijk wat Meru de favoriete technologie maakt voor VoIP en high density Wi-Fi. Gartner beloonde deze unieke visie dan ook door het een gehele nieuwe generatie van draadloze netwerken te noemen.

Meer over Meru:

                                          

Virtual Cell

In tegenstellng tot andere traditionele Wi-Fi netwerken, waar devices allerlei access points zien op verschillende kanalen, krijgt elk device bij Meru één virtueel access point te zien. Dit stelt het netwerk in staat om:

  • Overal een naadloze dekking te voorzien zonder gaten
  • Gemakkelijk uit te breiden zonder herplanning van kanalen
  • Connectiviteitsbeslissingen te handhaven i.p.v. de apparaten dit zelf te laten doen
  • Gebruikers de mogelijkheid te geven om vrij te bewegen zonder storende hand-offs
  • Als enige 80 MHz kanalen en de datasnelheden die er mee gepaard gaan te gebruiken
Meru Virtualcell 2
Meru Channellayering

Channel layering / High density

Aangezien Meru slechts één kanaal nodig heeft voor zijn werking, kunnen de andere kanalen gebruikt worden om extra capaciteit te genereren. Dit in tegenstelling tot andere vendoren waar alle kanalen reeds gebruikt worden in naburige ruimtes. Elke laag voegt extra capaciteit toe. Dit maakt Meru tot het merk bij uitstek om hoge densiteiten aan gebruikers aan te kunnen.

  • Verhoog de capaciteit van het netwerk door lagen toe te voegen
  • Geef bepaalde toestellen, kritische applicaties hun eigen laag
  • Balanceer tussen de lagen voor optimale performantie

AirTime Fairness

Hiermee krijgt elk apparaat, dat data wilt versturen over het draadloos netwerk, evenveel 'airtime' i.p.v. evenveel data te mogen versturen. Dit zorgt er voor dat elk apparaat op zijn maximum snelheid kan werken en dat nieuwere, snelle apparaten snel blijven.

Meru Airtimefairness

Datasheets

Wi-Fi Certified Certificaten

Klik hier om de verschillende certificaten te downloaden

Meer weten over Meru’s Wireless LAN oplossingen?

Contacteer één van onze experten!

Neem contact met ons op