Draadloze technologie en nomenclatuur

Draadloze technologie wordt gekenmerkt door een specifieke terminologie en een snel-evolueërend landschap met vele standaarden en eigen oplossingen. Multicap volgt als kenniscentrum al deze nieuwe evoluties op de voet op. Hieronder vindt u een leidraad doorheen deze termen en mogelijkheden.

 

Nieuwe certificatie van de Wi-Fi Alliance: Wi-Fi Aware

Nabijheidgebaseerde diensten op je Wi-Fi toestel voor zowel het vinden van een tegenstander in je spelletje als voor het ontvangen van een update over het te volgen traject met bus, trein of metro of het verkrijgen van informatie bij een schilderij in een museum. 

Lees meer...

Wifi Alliance
Smartphone in the Clouds

Voice-over-WiFi ( VoWiFi )

Telefonie over het Wi-Fi netwerk biedt vele mogelijkheden zowel naar mobiliteit en flexibiliteit maar tevens naar het gebruik van één toestel per persoon alsook naar kostenbesparingen. Er zijn echter ook belangrijke aandachtspunten.

Lees meer...

IEEE 802.11a, b, c ... ac, ad, ax ... ??

Het aantal 802.11 standaarden is al lang niet meer op twee handen te tellen maar dragen wel allemaal bij tot wat we vandaag ervaren. Een overzicht van de verschillende standaarden dringt zich dan ook op.

Lees meer...

80211abgnac
Mimo

MIMO en Spatial Streams

Draadloze verbindingen halen tegenwoordig gigabitsnelheden. De belangrijkste factoren om dit te realiseren zijn kanaalbandbreedte en de combinatie van MIMO en spatial multiplexing. Deze laatste zijn niet de eenvoudigste en worden hier verder uitgediept.

Lees meer...

Wi-Fi en de gezondheid

Draadloze technologie en discussies over het effect er van op de gezondheid gaan hand in hand. Zoals steeds is er veel onduidelijkheid in de media en is het belangrijk om te weten waar we nu echt over praten en wat de specialisten ter zake stellen.

Lees meer...

Elektromagnetisch Spectrum
Wetgeving

Wettelijke bepalingen van Wi-Fi en draadloze verbindingen

"Full power ahead" lijkt wel hét credo voor velen. Alleen helpt die 'full power' niet altijd en is het meestal helemaal niet toegestaan. Alle regeltjes even op een rijtje.

Lees meer...

To DFS or not to DFS...

Dynamic Frequency Selection is een verplichting voor het merendeel van de kanalen in de 5GHz banden. DFS kan echter een heel grote impact op uw netwerk hebben. Het is dus zeker belangrijk te weten wat deze impact is en te meten of u hier kan onder lijden.

Lees meer...

Radartoren