Multicap levert alle nodige gespecialiseerde apparatuur voor het realiseren van point-to-point en point-to-multipoint straalverbindingen. Straalverbindingen koppelen twee of meerdere gebouwen of locaties draadloos met elkaar. Deze verbinding biedt voldoende performantie en betrouwbaarheid om als backbone van uw netwerk te dienen. 

Point-to-point en Point-to-Multipoint straalverbindingen zijn vaak veel goedkoper en vereisen minder realisatietijd dan ondergrondse glasvezelkabels. Zo is een straalverbinding de ideale oplossing wanneer u één of meerdere nabijgelegen gebouwen of sites moet aansluiten op uw bestaand centrale datanetwerk.

Mits de juiste opstelling en configuratie is het in bepaalde gevallen zelfs mogelijk om afstanden tot meer dan vijftien kilometer te overbruggen. Wij hebben gespecialiseerde antennes en radio’s voor zowel straalverbindingen op gelicentieerde frequenties als op licentievrije frequenties.

Wij leveren aan onze resellers en integratoren alle nodige gespecialiseerde apparatuur, advies en support om point-to-point en Point-to-Multipoint straalverbindingen te realiseren bij de eindgebruiker. 

Telecommunication mast
Data center

Wij verrichten het netwerkdesign

Indien gewenst voeren wij de zogeheten path engineering uit. Aan de hand van een nauwkeurig onderzoek ter plaatse met foto’s, hoogtemetingen, situatieschetsen,… geven onze ingenieurs u in een rapport heldere antwoorden op onderstaande vragen:

  • Welke obstakels (bomen, hoge gebouwen,…) staan er tussen de te verbinden punten?

  • Is er een vrije line-of-sight (LoS) of moeten er antennemasten of relaispunten geplaatst worden?

  • Bestaat er risico van reflectie waardoor de kwaliteit van de draadloze Point-to-Point verbinding vermindert?

  • Welke radio’s en antennes zijn nodig om de straalverbindingen te realiseren? 

Multicap heeft een breed portofolio aan apparatuur voor straalverbindingen. Met onderstaande merken kunnen we u steeds een gepaste oplossing bieden. Klik op één van de onderstaande merken om meer informatie te verkrijgen over de specifieke voordelen van elke oplossing.